dijous, 23 de desembre del 2010

EL CP L'URGELL US DESITJA BONES FESTES!


 

ACTUACIÓ DEL COR DE L'URGELL A SANT JOSEP



Podeu llegir la notícia a:
http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2010/12/23/80-voces-ponen-musica-navidad/453507.html

Bon Nadal!

La classe de 3r B
hem fet un núvol molt bé.
Amb el nostre projecte de l'aigua
hem explicat una mica el cicle de l'aigua.
La classe de 3r B vos desitja un Bon Nadal,
que ho passeu fenomenal
i que vos portin molts de regals.
Ens veurem ben aviat.
BON NADAL!

dijous, 16 de desembre del 2010

Restaurant sketch


We are 5th A and in English we have fun learning!! We are learning different types of food, and to learn them better we have prepared a sketch at a Restaurant.
We have created the menu and we have been practicing how to order when we go to out for lunch or dinner, and we have also being practicing a bit of waitressing!
We enjoy English!
Som el grup de 5èB. A classe d'anglès ens ho passem bé! Estem aprenent diferents tipus i plats de menjar, i per aprendre millor hem preparat una escèna a un restaurant.
Hem creat el menú i hem estat practicant com fer una comanda quan sortim a dinar o a sopar a quelcom lloc, i a més a més, hem practicat com servir una taula!
Ens agrada l'anglès!

dijous, 2 de desembre del 2010

SORTIDA CAP A L'AEROPORT

Els alumnes de 3rB i 4t B hem fet una visita als bombers de l’aeroport.
Els boixos i boixes de 4tB estam estudiant l’incendi de Benirràs i els de 3rB estam estudiant l’aigua.
Junts hem investigat la quantitat de litres d’aigua que s’han fet servir per apagar l’incendi, per això, hem decidit fer una visita als bombers i veure de prop com treballen i com és la seva feina. A l’aeroport també hem pogut fer una visita als falcons, uns animals imprescindibles per a la seguretat dels avions, ja que espanten als ocells i fan que no es fiquin dins els motors.

Ens ho hem passat súper bé!!

dimecres, 1 de desembre del 2010

BALLADA AL POU DE L'URGELL


La Classe de 3r B de l'escola L'Urgell de Sant Josep estam estudiant l'aigua. Una de les qüestions que volíem investigar és com arriba l'aigua a les nostres cases i com s'emmagatzema. Hem pogut averiguar que a Eivissa, com que la gent normalment viu al camp, l'aigua la treuen de pous o la recullen de la pluja a través de cisternes i aljubs. Una vegada estudiats els mecanismes i funcionaments dels pous, les cisternes i els aljubs, hem decidit fer una ballada de pou.

Hem investigat per què es feien les ballades als pous i hem descobert que es feien per tres raons diferents:1) per què la gent no tenia aigua corrent a les cases i havien d'anar al pou a recollir-la; 2) Feien un ritual per donar gràcies per tenir aigua, ja que l'aigua és font de vida; i 3) perquè abans no hi havia discoteques i es reunien en els pous per ballar pagès, menjar, beure i passar-s¡ho bé.

Per tal d'organitzar la ballada, la classe de 3rB hem hagut de fer un dibuix d'un pou i posar-li un nom (el pou de l'Urgell), hem hagut de fer cartells anunciant la festa i hem hagut d’organitzar diferents jocs ( curses de sacs, enfilar agulla, estirar corda, curses d'ous, concurs d'ucs...).

A la ballada/festa hi han participat quasi totes les classes del centre, hem menjat, ballat, jugat i ens ho hem passat molt bé!!

Tenim un video on els alumnes de 3rB Pau Marí, Maria Chico i Ámbar García expliquen com ho hem organitzat i per què.